Van der Poel boekt honderdste overwinning in Gullegem

0

Mathieu van der Poel heeft overtuigend de ronde van Gullegem gewonnen. De veldrit was één van de populairste tot nu toe dit jaar en was daarmee dan ook zijn honderdste overwinning in deze sport. Daarnaast wist hij op zijn 24e ook al de 22e overwinning van dit seizoen te boeken. Nooit eerder wist iemand zó te domineren in deze waanzinnige sport.

Al vanaf de start was eigenlijk duidelijk dat hij deze rit op zijn naam wou en ging zetten. Al vanaf het begin ging hij het mulle zand op en pakte hij een voorsprong op zijn grootste concurrenten. Die wisten hem niet meer bij te houden of terug te komen in de race, waardoor hij uiteindelijk een zeer makkelijke race wist te winnen, zijn 100e zege en een échte grote!

Heel lang bleef die groep niet bij elkaar toen Van der Poel de kop overnam en alleen Vermeersch kon volgen. Sweeck hield de twee nog enigszins in het zicht, Adams en Vanthourenhout moesten al meer toegeven. Ook Michael Boros en Thijs Aerts bevonden zich na drie rondes nog in de voorste gelederen. David van der Poel reed op achterstand door een vroege schoenwissel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here